

Office of the City Clerk

Memorandum

Date: May 16, 2019

To: Chair and Members of the Audit, Finance and Administration

Committee

From: Janet Pilon, Acting City Clerk

Subject: Supplementary Information – Changing the Time of Council

Meetings (Item 3 – Governance Review Sub-Committee Report 19-003) - Duration of 2019 Council Meetings (January – May 8,

2019)

2019 Council Meetings:

January 14, 2019 - Special Council meeting re: Cannabis: Began at 2:25 p.m. and ended at 5.37 p.m. = 3 hours and 12 minutes

January 23, 2019 - Regular Council meeting: Began at 5:00 p.m. and ended at 10:45 p.m. = 5 hours and 45 minutes

February 13/14, 2019 - Regular Council meeting: Began at 5:00 p.m. and ended at 3:07 a.m. on February 14th = 10 Hours and 7 minutes

February 27, 2019 - Regular Council meeting: Began at 5:00 p.m. and at ended at 9:46 p.m. = 4 hours and 46 minutes

March 20, 2019 - Special Council meeting re: Red Hill Valley Expressway: Began at 5:00 p.m. and ended at 11:40 p.m. = 6 hours and 40 minutes

March 27, 2019 - Regular Council meeting: Began at 5:00 p.m. and ended at 11:39 p.m. = 6 hours and 39 minutes April 10, 2019 - Regular Council meeting: Began at 5:00 p.m. and ended at 7:24 p.m. = 2 hours and 24 minutes

April 24, 2019 - Regular Council meeting: Began at 5:00 p.m. and ended at 6:41 p.m. = 1 hour and 41 minutes

May 8, 2019 - Regular Council meeting: Began at 5:00 p.m. and ended at 12:32 a.m. on May $9^{th} = 7$ hours and 32 minutes